מערכות כיבוי אש בגז

מערכות כיבוי אש בגז

עם הקפיצה הטכנולוגית המדהימה של העשורים האחרונים , התפתחו גם אמצעי מיגון מתוחכמים המותאמים לצרכים שונים. אחד מן הפיתוחים האחרונים בתחום המיגון מפני אש הינו מערכות של כיבוי אש בגז. חברת Firesafety מתמחה , בין היתר , בשיווק ובהתאמה של מערכות כיבוי אש בגז תוך שימת דגש בשלב התכנון , להתאמה מלאה לצורכי המבנה וסוג ההגנה הנדרשת.

מהן מערכות כיבוי אש בגז?

בניגוד למערכות כיבוי אש במים, על סוגיהן השונים , מערכות כיבוי אש בגז נועדו להבטיח הגנה על ציוד רגיש במיוחד בעת גם בעת פעולת הכיבוי. כלומר , מבנה המאחסן ציוד הרגיש במיוחד למים (כגון , ציוד אלקטרוני מתוחכם המצוי בחוות שרתים , חדרי מחשבים וחדרי תקשורת  , מרכזיות , חדרי גנרטורים , מפעלי תעשייה , לוחות חשמל, ארכיונים ובהם חומר רגיש או חפצים העשויים מחומרים הסופחים מים במיוחד) , אשר עלול להינזק כתוצאה מפעולת כיבוי הכרוכה במים , הינו מועמד אידאלי לשימוש במערכת כיבוי אש בגז. בנוסף , ישנם מקרים בהם כיבוי באמצעות מים, ספרינקלרים אינו אפקטיבי מספיק. במקרים אלו , כיבוי בגז עשוי לספק את הפתרון הטוב ביותר.

כיצד פועלות מערכות כיבוי אש בגז?

המערכת מופעלת בשעת חירום על ידי פתיחת ברז גז או לחילופין , על ידי נפץ המצוי במיכל גז , כאשר מערכת גילוי עשן אשר הופעלו בה שני גלאים לפחות מעבירה פקודת הזרמה לגז. הגז מוזרם אל חלל המבנה המוגן על ידי המערכת והגז , בדומה למים או לאבקה יבשה , "חונק" את האש. כלומר – הוא חוסם את אספקת החמצן הדרושה לאש ובכך יביא לדעיכתה ולכיבויה. בעבר , הגז בו נעשה שימוש היה גז הלון , אולם השימוש בגז זה נאסר משום נזק לאיכות הסביבה ונזק לשכבת האוזון. הגזים בהם נעשה שימוש כיום אינם מזיקים לסביבה כמו גם אינם פוגעים בשכבת האוזון. דוגמא לגז נפוץ אשר נעשה בו שימוש במערכות כיבוי אש בגז הינו הגז FM-200.

כדאי לדעת כי מערכות כיבוי אש בגז חדשות המותקנות בלוחות חשמל מבצעות גם ניתוק של מקור הזנת המתח ללוח החשמל , דבר החשוב לטיפול במקור האש עצמו ולמניעת  סכנות הכרוכות בחשמל.

למערכות כיבוי אש בגז תקנים שונים, ישראליים ובינלאומיים. בישראל, התקן 1220 הינו התקן למערכות כיבוי אש בגז. בין היתר , התקן מגדיר הן את הנצילות האנרגטית המצופה ממערכת כזו והן את היותה בטוחה לשימוש מבחינה סביבתית (פגיעה באוזון , פוטנציאל התחממות גלובלית , זמן החיים באטמוספירה) והן לבני אדם ובעלי חיים (שאינה גורמת לגירוי בעור או בשאיפה , שאינה רעילה בסביבה מימיצ או אשר עלולה לגרום לנזקים בריאותיים בלתי הפיכים ובמיוחד בחשיפה ממושכת). כמו כן , מוגדר כי מיכל הכיבוי יהיה ניתן למיחזור וכן יפונה על ידי קבלן המאושר על ידי המשרד להגנת הסביבה ללא עלות נוספת למשתמש.

למידע נוסף אודות שירותי חברת פייר סייפטי לחצו

לפרטים נוספים על מערכות כיבוי אש בגז או לקבלת ייעוץ אישי חייגו  09-8618625 

 

אהבתם?