מערכות כיבוי לממ"ד

מערכות כיבוי אש ולמרחבים מוגנים

מרחב מוגן דירתי –  איטום הרמטי מפני גזים ועשן:

כחלק מתפיסת הביטחון של יושבי המרחב המוגן בישראל, יש חשיבות רבה לאטימות המרחב המוגן הדירתי. התקן שנקבע על ידי פיקוד העורף קובע כי מרחב מוגן יהיה אטום לחלוטין לחדירת אש, גזים או מים בזמן השימוש. הסיבה העיקרית לקביעת התקן הזה נעוץ באיום שנוצר במלחמת המפרץ הראשונה, עת נעשה שימוש בטילים ארוכי טווח על ידי סדאם חוסיין, כאשר בחלק מהמקרים היה חשש סביר לשימוש בראשי נפץ הנושאים גזים רעילים או כל סוג חל"כ (חומר לחימה כימי) אחר. בישראל של 2013 מרחב מוגן דירתי או ממ"ד הוא חלק אינטגרלי מכל מבנה חדש, ולא ניתן לקבל היתר בניה למבנה פרטי או ציבורי ללא קיומו של מרחב כזה בתכניות המבנה. אולם יחד עם זאת חשוב לזכור כי למרות ההגנה הטובה שנותן הממ"ד ליושבים בתוכו, הוא אינו חף מבעיות ובזמן מלחמה, עלולות להתרחש בו תקלות העלולות לסכן את היושבים בו מעבר לסכנות הפגיעה מרקטות וטילים.

 

 

כשבבניין פורצת שריפה המרחב המוגן צריך להיות מוגן:

אחת התקלות הנפוצות ביותר בזמן קרב הן שריפות הפורצות במבנים כתוצאה מפגיעה. פגיעה של רקטה או טיל בבניין עלולה בקלות לגרום לפגיעה חמורה בתשתיות המבנה כמו תשתית החשמל או הגז המרכזיות ולגרום כתוצאה מכך לפריצת שריפות בתוך המבנה. יושבי המרחב המוגן הבנוי במקרים רבים על פני שטח קטן מאד, וללא אוורור ופתחי מילוט, עלולים למצוא את עצמם נתונים בסכנה ממשית, וכיום חברות רבות ומהנדסים, מנסים למצוא פתרונות איכותיים למערכות אוטומטיות שינטרלו את הסכנות הנובעות משריפות העלולות לפרוץ במרחב המוגן עצמו או חדירה של עשן וגזים משריפות המתרחשות באיזורים סמוכים לממ"ד ונמצאים בתוך הבניין. אחד הפתרונות הבולטים ביותר בתחום הוא יצירת אטמים מיוחדים דרכם מועברת הצנרת החדשה ומונעים חדירה מן החוץ של עשן וגזים למרחב המוגן.

 

למידע אודות ספרינקלים מערכות כיבוי אש יבשות למניעת שריפה בבניין לחצו 

 

מערכות כיבוי אש ומערכות איטום למרחבים מוגנים:

מספר חברות ישראליות מציעות מערכות כיבוי אש מתקדמות הפועלות בשיטות שונות, וניתנות להרכבה מודולרית בתוך כל מרחב מוגן קיים.מערכות כיבוי אש מספקות אמצעי כיבוי שגרתיים ומותקנות בשיטות ייחודיות האוטמות את החדר לחלוטין למרות הליך ההרכבה הדורש קידוח בקירות ויצירת פתחי יציאת עשן. הוצאת עשן או גזים מחדר אטום היא מלאכה שיש לבצע אותה בעזרת ציוד מתקדם המבטיח כי עמידות החדר לגזים ועשן חיצוניים, לא תיפגע למרות קיומם של צינורות הוצאת עשן וגזים פנימיים.כדי להתקין מערכת כיבוי אש, רטובה או יבשה, יש צורך בהעברת צנרת דרך קירות המבנה, מה שמצריך קידוח בדפנות המרחב המוגן ויצירת פתחי יציאה עבור הצנרת החדשה. קידוחים כאלה אינם יכולים להיאטם על ידי חומרי איטום קונבנציונאלים, ויש צורך בציוד איטום מיוחד לביצוע האיטום. מערכת כיבוי אש כזו אומנם אינה זולה, אך במקרה של פריצת שריפה בתוך מרחב מוגן המכיל מספר גדול של אנשים, היא בהחלט יכולה להיות ההבדל המשמעותי בין אסון להצלת חיים. 

 

 

לפרטים נוספים אודות מערכות כיבוי אש וייעוץ אישי חייגו 09-8618625

אהבתם?